Superživila

Navet meseca novembra: Superživilo – Mačji krempelj

Mačji krempelj (Cat’s Claw ali “Una de Gato”) je naravni antibiotik, ki ima ogromno dokazanih pozitivnih učinkov.

Nemški raziskovalec Klaus Keplinger je to rastlino spoznal leta 1974 pri Ashanica indijancih. V svojih raziskavah je prišel do odkritja isopteropodina in treh drugih alkaloidov, ki imajo sposobnost krepitve imunskega sistema. Poleg teh 4 alkaloidov, je odkril še Rynchophyllin, ki zelo dobrodelno deluje na ožilje. Italijanskim in perujskim znanstvenikom pa je uspelo izolirati zelo učinkovite antioksidante, kot so polifenoli, triterpeni in rastlinski steroli, zaradi česa ima “Una de Gato” tako dolgo tradicijo.

Ima številne ugodne učinke: deluje protivirusno, protibakterijsko, protivnetno, antioksidantno, zavira rast tumorjev, močno krepi imunski sistem, hkrati razstruplja in obnavlja, odpravlja alergije, ugodno deluje na ščitnične hormone, spodbuja optimalno delovanje metabolizma, odlična je proti kandidi, herpesu, utrujenosti, težavam z želodcem in črevesjem… Ima močan vpliv na imunski sistem (je imunomodulator). Mačji krempelj deluje močno protivnetno in je izjemen stimulant imunskega sistema. Dokazano učinkuje antikancerogeno in antivirusno, je odličen antioksidant in krepi srčno-žilni sistem. Deluje tudi kot diuretik in je tako koristen pri zastajanju vode v telesu. Študije kažejo, da je «mačji krempelj« primeren za zdravljenje mnogih stanj, ki so povezana z imunskim sistemom, kot so rak, revmatoidni artritis in druge oblike revmatizma, alergije, ulkusi, sistemska kandidiaza (okužba z glivicami kvasovkami), vse oblike herpesa, sladkorna bolezen, lupus, sindrom kronične utrujenosti, kronične vnetne bolezni črevesja…

Uporaba:
Priporočljiva dnevna doza je od 250 do 1000 mg (1 čajna žlička). Vedno zaužijemo z veliko količino tekočine (večji kozarec vode). Lahko dodamo tudi še žlico sveže stisnjenega limoninega soka ali kisa, tako se bo iz tanina izločilo še več zdravilnih alkaloidov. Če jemljete mačji krempelj v kapsulah, prav tako popijte dosti vode (lahko z limono).

OPOZORILO: Mačji krempelj NE jemljejo nosečnice in doječe matere, ter ljudje s presajenimi organi (ali kostnim mozgom) in bolniki, ki jemljejo zdravila proti strjevanju krvi. Če zaužijete prevelik odmerek, se lahko kot stranski učinek pojavi driska.

“POSTANITE IN OSTANITE ZDRAVI” LUCIJA TAO

Leave a Reply

%d bloggers like this: