Tao obrazna joga

Postanite in ostanite zdravi s Tao obrazno jogo

Ko začnemo vaditi Tao obrazno jogo, se začne dogajati čarovnija. Želim si, da se ljudje bolj zavedajo pomena svojih žlez v glavi, hormonskega sistema in pomembnosti treninga obraznih, lobanjskih in vratnih mišic.

Z vadbo Tao obrazne joge treniramo obrazne in lobanjske mišice. Na tem mestu se nahaja kar 57 mišic, kar je neverjetno. Nikjer drugje na telesu ni toliko mišic in niso tako prepletene med seboj kot na obrazu. Mišice so med seboj povezane in padanje ene mišice povzroči gravitacijo ostalih. Z jogo obraza treniramo vseh 57 mišic obraza, glave in vratu. Kar ima velik učinek na zmanjšanje gub in bolj mladostni videz, ter vpliva na naše zdravje in počutje.

V sredini možganov se nahaja bistvo, ki je ključno za delovanje hormonov, čustev, zdravja, mladosti, počutja, sijaja itd. To so naše žleze v glavi. Od stanja naših hormonov in žlez je odvisno vse. Naši hormoni so tisti, od katerih je odvisno celotno naše delovanje in energija. Fizična in najbolj eterična. Vsi imamo v sredini glave tri stikala: epifizo, hipofizo in hipotalamus, tri posebne točke, ki nadzorujejo in uravnavajo celoten hormonski sistem in vse procese našega organizma. 

Na obrazu z leti izgubljamo tudi največ kostne mase. Obraz je vedno manjši, ker gravitirajo mišice, istočasno pa upada kostna masa. Določeni deli obraza vedno bolj izstopajo, drugi deli obraza, pa se vedno bolj pomanjšujejo.

 Zakaj izgubljamo toliko kostne mase na obrazu? 

Zato ker ni nobenega treninga. Telo treniramo preko različnih oblik gibanja, obrazu pa ne dajemo nobene možnosti.

Z vadbo Tao obrazne joge prižgemo stikala v sebi in učinek vadb je viden na obrazu. Prepričana sem, da je joga obraza tista, ki nas hormonsko, čustveno, mišično prižge in spodbudi cirkulacijo energije v celem telesu. Zame je joga obraza osnova in deluje pri vseh. Ko delam jogo obraza sem čisto drugačna, ne le po videzu, ampak tudi po energiji, počutju, kreativnosti, čustvih, prav tako pa moje spremembe opazijo tudi drugi, saj moj obraz žari. 

Z vadbo prekrvavimo tudi možgane in žleze v glavi, kar nam omogoča, da začnejo naše dragocene žleze pravilno delovati ter s tem tudi podpremo naš hormonski sistem, ki vpliva tudi na naša čustva in doživljaje. Nepravilno delovanje žlez v glavi lahko vodi v bolezni. Vadba je zelo pomembna za ohranjane fokusa, vizije, spolnih hormonov in zdravje možganov.  Z vajami povečamo dotok krvi v področje glave, s tem povečujemo fokus, notranjo moč, jasnost, libido, prekrvavimo možgane in znižujemo stres. Prav tako je vadba pomembna za imunski sistem, ohranja mladost možganov, pomlajuje hormone ter izboljšuje spomin. Dela tudi celostni lifting obraza, saj vadimo mišice obraza, vratu in mišice lobanjskega predela. Stres je največji ubijalec na svetu, zato vse zadeve, ki izboljšujejo zdravje našega telesa in znižujejo posledice stresa na telo ter dvigujejo naš imunski sistem so ključ za lepšo prihodnost. 

Vse dobimo, ko začnemo uporabljati modrosti svojega telesa. 

Leave a Reply

%d