Zdravje se začne v nas

Ključ do zdravja je v nas

 

Zdravje je naše največje bogastvo. Po navadi se tega zavedamo takrat, ko občutimo pomanjkanje zdravja. Telo nam vedno sporoči, ko nekaj ni vredu in po prvi diagnozi, če česa ne spremenimo, jih sledi še več. Biti v stiku s sabo in svojim telesom ni vedno enostavno. Hitro nas odnesejo vrtinci čustev in dram, ki se dogajajo okoli nas. Vse se začne v nas. Naše telo je zelo pametno in sposobno. Ključ do zdravja se začne v naših možganih, natančneje v žlezah v glavi (hipofiza, epifiza, hipotalamus). Žleze v glavi proizvajajo in uravnavajo naše hormone in nevrotransmitorje. Hormoni pa vplivajo na naše počutje in čustvene odzive. Vsaka čustva sprožijo v telesu določene kemične snovi. Kadar smo dlje časa v stresu, povišan kortizol privede do vnetji in bolezenskih stanj. Prav tako vsa čustva povezana s strahom, žalostjo, nemočjo, močno vplivajo na naše zdravje.

Znanastvena veda, epigenetika, razkriva, da ne zbolimo zaradi genov, ampak je okolje tisto, ki programira gene, da spodbudijo pojav bolezni. Naš odziv na zunanje okolje povzroči čustvo, ki sproži spremembo kemične sestave v telesu in vpliva na naše zdravje in življenje.
IgA (imunoglobulin) je izjemno močna kemična snov, ena od glavnih beljakovin v našem telesu, odgovornih za pravilno delovanje imunskega sistema in notranji obrambni sistem. Nenehno se bojuje proti bakterijam, virusom, plesni in drugih organizmov. Snov je tako močna, da je boljša od vsakega cepiva ali pripravkov za krepitev imunskega sistema. Ko je aktivirana predstavlja glavni notranji obrambni sistem v telesu.

Ko se raven stresa in s tem stresni hormon kortizol poviša, pa se raven IgA zniža, kar slabo vpliva na delovanje imunskega sistema.

To pomeni da ne potrebujemo zdravil ali eksogene snovi, da bi ozdraveli. V sebi imamo moč za okrepitev delovanja genov, ki ustvarjajo IgA. Več občutite hvaležnosti, radosti, ljubezni, užitka (5 do 10 minut na dan), bolj lahko spodbudite izjemne epigenetske spremembe, ki vplivajo na zdravje in dobro počutje. 

Leave a Reply

Discover more from BeJuicy

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading