Superživila

Moja *kavica*, zdrava in okusna

Kako si pripravit?
V šalčki zmešamo:
1-2 žlički MACE
1-2 žlički PRESNEGA KAKAVA
ter prelijemo s skoraj vrelo vodo, dodamo še
1 žlička bio KOKOSOVEGA OLJA, premešamo in dodamo še
Mandljev ali kokosov RASTLINSKI NAPITEK

Če želimo bolj sladek okus dodamo še 1 žličko BIO KOKOSOVEGA SLADKORJA, če nam pa je všeč bolj grenak okus pa pustimo brez.
SLADEK OKUS povezan z JIN ENERGIJO, žensko energijo, nas sprosti in razvaja, GRENEK okus pa z JANG ENERGIJO, moško energijo, da nam fokus in moč.

Zakaj si pripravit kavico?

MACA je ADAPTOGENO SUPERŽIVILO, kar pomeni, da bo vašemu telesu dala to kar potrebuje. Vsebuje ogromno aminokislin, mineralov in vitaminov. Maca vsebuje snovi, ki lahko delujejo podobno kot hormoni in lahko vplivajo na ustrezno raven estrogena, progesterona oziroma testosterona v krvi oziroma pripomorejo k dobremu počutju, uravnani prebavi in izločanju, tudi toksinov. Ta izjemna rastlina vsebuje poglavitne minerale, kot so selen, kalcij, magnezij, železo idr., vitamine B1, B2, B12, C in E, nadalje maščobne kisline, kot so linolenska, palimitinska in oleinska, 19 aminokislin in polisaharide.

KAKAV JE BOGAT JE Z MINERALI. Ima obilne vsebnosti kalcija, železa, cinka, bakra, natrija in mangana. V kakavu se nahajajo tudi pomembne aminokisline, omeniti velja predvsem triptofan in anandamid, ki v človeškem telesu dokazano spodbujata kemične reakcije, odgovorne za občutke ugodja in sreče. Poleg tega je prisotna vsebnost feniletilamina, ki povečuje sposobnost koncentracije in zmožnost pomnjenja.

KOKOSOVO OLJE je naraven vir lavrinske kisline (C12 – ta deluje izrazito protivirusno) in maščobnih kislin, ki jih organizem učinkovito pretvori v energijo. Uživanje kokosovega olja IZBOLJŠA ABSORPCIJO kalcija in magnezija ter absorpcijo vseh vitaminov, ki so topni v maščobah (A, D, E in K) in različnih karotenov, ki jih najdemo v zelenjavi. Vsebuje veliko lavrinske, kaprinske, kaprilne, kapronske in miristinske kisline, ki zvišujejo telesno odpornost in zavirajo delovanje virusov in bakterij. Kokosovo olje je maščoba z najmanj kalorijami.

Leave a Reply

%d bloggers like this: