Zlata ženska

Zdravilka – medicinski zvok HU

Narava ima svoj cikel. Če ob pravem času počnemo prave stvari ter poskrbimo za tisti organ, ki je trenutno prižgan, ga okrepimo. Sicer pa ga le še bolj izčrpamo. Zato se postaramo in zbolimo.

Celotna kitajska medicina temelji na teoriji petih elementov, petih notranjih organov. Celoten obstoj je sestavljen iz petih elementov.

Pet žensk/pet moških počiva v petih organih. Glede na cikel narave, je februar čas zemlje, oziroma čas da poskrbimo za našo vranico. Kaj to pomeni? Kaj predstavlja vranica?

Gre za energijo zdravilke/ skrbnika v tebi.

Vranica je usklajevanje, stabiliziranje, harmoniziranje. Vranica izgublja moč takrat, ko imaš skrbi. Ona je tista, ki rabi sprostitev, masažo, kopel in ona je tista, ki rabi čokolado na koncu dneva, da se malo sprosti. Zato je dobro, da se spomnimo na njo in se ji zahvalimo. Zato vranici rečemo tudi mamica, ker skrbi za celo telo, da je vse na svojem mestu in da dviga organe, da ne padejo.

Kakršnekoli težave z ravnotežjem, tudi na telesu (suhe noge, debel trebuh) so problem vranice. Tudi nihanje – teže, dobre volje. Če je nekdo nagnjen k drami ali pa ima veliko drame, problem vranice. Karkoli z ustnicami – pokanje, kotičkov. Vse težave z mišicami, distrofije, bolečine v mišicah, fibromialgije. Če je preveč ali premalo mesa za prijet na telesu – vranica. Če se kdo ne more zrediti ali pa se prehitro zredi, je to stvar vranice. Nekdo, ki govori in zelo pljuva ali pa nekdo, ki nima sline. Če si stalno v skrbeh – eno stvar rešiš in te že druga skrbi. In včasih starejši kot smo, več imamo skrbi, zakaj? Če ne obnavljamo vranice, se nam izčrpa. Strah pred višino, letenjem, vrtoglavice.

Z zdravilnimi zvoki in vizualizacijo barv boš podprla ta tip energij v sebi ter na ta način ustvarila  harmonijo in pričarala notranji mir

VAJA: Medicinski ZVOK HU

Vdihni skozi nos, zapri oči in položi dlani pod levi rebrni lok (na vranico) in pod zaprtimi vekami poglej v vranico. – Vizualiziraj zlato-rumeno barvo in pritisni s prsti noter pod levo rebro.

Nato izdihni zvok HUUU.

Ponovi par vdihov in izdihov HU ter na koncu pošlji v vranico smehljaj (se nasmejiš vranici).

ZNAKI NERAVNOVESJA TVOJE ZDRAVILKE/SKRBNIKA:

Ves čas te nekaj skrbi

Pretirano premlevanje in polna glava misli

 Strah pred spremembami

Tvoje potrebe so na zadnjem mestu

Občutek, da življenje ni sladko

 Ne skrbiš zase, za ostale pa

 Si utrujena od vseh vlog v življenju

 Občutek, da te ni

Čustvena nihanja

Ješ, ker si utrujena

Nagnjenost k uživanju sladkega in ogljikovih hidratov

Pretirana skrb za druge

 Vse v življenju želiš kontrolirati

Se rediš, čustveno pridobivanje telesne teže

 Ne telovadiš, odpor do gibanja

Postava v obliki hrušk

Leave a Reply

Croatian HR English EN German DE Slovenian SL Spanish ES
%d bloggers like this: