Zlata ženska

Skrivnosti oči

Oči v taoizmu veljajo za okna posameznikove duše. Jasne in čiste oči pomenijo jasen duh. Z njimi komuniciramo in sprožamo občutke. Krožne mišice v očeh so povezane z krožnimi mišicami okrog spolnih organov, kar kaže na močne povezave med očmi in spolnimi centri.

 Zanimivost: Če imamo živahne, gibljive, življenja in iskric polne oči, pomeni, da imamo zdrav živčni sistem. To kaže na magnetičnost, mladost. Starejši kot smo, bolj se nam oža vidno polje. Ta simbolika se kaže zelo praktično – ko smo mladi, nam ni problem se usest na letalo in prepotovati cel svet, starejšim pa je izziv že sprehoditi se do trgovine.  

Oči so povezane z žlezami v glavi in oko je direktno povezano s hipotalamusom. Hipotalamus pa je glavno stikalo, ki določa, ali je telo v stresu ali ne. Če hipotalamus ne dela optimalno, organizem v času počitka ne more preklopiti na regeneracijo. Lahko spiš, ampak tvoj organizem pa je ponoči še vedno v stresu.

Hipotalamus je glavni aktivacijski center za živčevje, nevrotransmitorje in hormone. Je tudi povezava med živčnim in hormonskim sistemom. Sprejema živčne signale iz osrednjega živčevja in posreduje hormonske dražljaje v hipofizo. V sredini glave se nahajajo tri zelo pomembne žleze: epifiza, hipofiza in hipotalamus. Žleze v glavi nadzirajo vse ostale žleze ter uravnavajo in proizvajajo vse hormone za naš organizem.  Ko prižgemo žleze v glavi, se nam prižgejo vsi hormoni.

Leave a Reply

%d