Bioritem narave

SPOMLAD JE ČAS VIZIONARKE

Po bioritemskem ciklu narave je MAREC in APRIL čas elementa lesa. Predstavnik elementa lesa v nas so JETRA. Jetra skrbijo za razstrupljanje, čiščenje in obnavljanje telesa. 

Gre za energijo vizionarke/vizionarja v nas. Les je čas pomladi, čas razvoja, širitve, nove ideje, fokus, ustvarjalnost. Les predstavlja veter. Če zaradi veliko prepiha takoj zboliš ali pa ti veter ne paše, pomeni, da so tvoja jetra v neravnovesju.

Nekdo, ki ima težave z jetri, bo imel spomladi najmanj energije, imel bo spomladansko utrujenost ali alergije na cvetni prah ipd.

TA ČAS V LETO JE NAJBOLJŠI ZA RAZSTRUPLJANJE TELESA, ČUSTEV IN ODNOSOV. Čas v katerem je potrebno več gibanja s telesom in uživanje dovolj zdravih maščob, beljakovin in sveže zelenjave. Vsa zelena zelenjava (hrana) bo najbolje vplivalo na naše telo. Podajmo se v gozd in si privoščimo zeleni smuti.

Ko počnemo prave stvari ob pravem času se učinek delovanja poveča. Bolj smo povezani z bioritemsko uro telesa (dobila Nobelovo nagrado), svojo cikličnostjo in z ritmom narave, lažje nam je, ker je potrebno manj truda za iste rezultate.

Lucija Tao

Leave a Reply

%d