Emocionalna medicina Hormoni Moč naših možganov

Uravnovesimo svoje hormone, uravnovesimo svoje življenje!

Za ustvarjanje lepih medsebojnih ali partnerskih odnosov je pomembno kakšni odnos imamo do sebe in kako se mi počutimo. Na naše počutje pa vplivajo hormoni.

Na primer: dvignjen kortizol lahko povzroči, da smo skoz pod stresom in se ne znamo sprostit, hkrati pa če nimamo oksitocina se ne moremo predati užitkom.

Neravnovesje spolnih hormonov ima velik vpliv na zdravje naših spolnih organov, na naše počutje in intimnost.

Nizek testosteron pri moških vpliva na nivo njegove energije, zdravje, mišično maso, libido, na njegov fokus in moč.

Žleze v glavi (hipotalamus, epifiza, hipofiza) pa so tiste, ki proizvajajo in uravnavajo delovanje hormonov. Delujoče žleze v glavi pomeni tudi delujoč hormonski sistem in zdravje telesa.

S tem, ko aktiviramo žleze v glavi in svoje hormone, dvignemo tudi svojo vibracijo in občutimo več pozitivnih čustev kot so hvaležnost, ljubezen, radost, užitek, mir itd. ter prav tako lažje obvladujemo svoje življenje in manj prijetne situacije, ki se pojavijo v našem življenju.

Postanemo kreatorji svoje usode in si ustvarjamo odnose, ki nas polnijo in ne izčrpujejo. S tem ko si aktiviramo hormone in žleze prižgemo tudi vseh 5 elementov v nas. Pomembno je, da je ima moški prižganih 5 moških v njem, ter da ima ženska prižganih in v ravnovesju 5 žensk v njej. Tako lahko njuna združitev dvigne vibracijo in ustvarjata lepe kvalitetne odnose.

Lucija TAO

Leave a Reply

%d bloggers like this: