Ženska in moška energija

Kako se kaže neravnovesje ženske in moške energije?

Smo bitja obeh energij (ženske in moške), čeprav imamo moški oz. ženski spol. Ene ženske imamo v sebi več ženske energije, ena pa več moške. Presežek česarkoli za nikogar ni v redu. Enako velja za moške, ki so preveč v ženski ali pa v moški energiji.

Če ima ženska preveč moške energije se ji sušijo spolni hormoni, ni mehkobe, sočnosti, ni stika s svojim telesom, stika s svojo energijo, niso povezane s svojo intuicijo, kreativnostjo, seksualnostjo, senzualnostjo, so zelo umske itd. Takšna ženska se izčrpava, vse vzdržuje, za vse skrbi, rešuje, pomaga, daje, je aktivna in ves čas penetrira v življenje.

Če pa je ženska preveč v ženski energiji, je to lahko zelo grozna stvar, še posebej za moške. Veliko moških ima prav zaradi tega lahko slabe izkušnje z ženskami. Taka ženska je namreč jama brez dna. Nikoli ji ni nič dovolj in vedno želi več, karkoli nekdo naredi zanjo, nikoli ni zadovoljna, nenehno potrebuje, da se napolni (s hrano, s spolnostjo, z nakupovanjem itd.). Nima občutka, kdaj je dovolj in to je grozen občutek zanjo ter za ljudi okoli nje.  Za take odnose ne gre vedno med partnerjema, lahko so tudi med prijatelji, sodelavci ali v družini. To so tudi ženske, ki si mislijo – reši me, kdaj me bo rešil vitez na belem konju, kdo me bo rešil – potem pa pride nekdo z veliko moške energije, ki želi osebo rešiti, a je ne more in se le utrudi. 

Če pa je moški preveč v moški energiji je lahko manj čustven, preveč fokusiran in vidi le eno stvar, ni v stiku s svojo spolnostjo. Kadar pa je moški pretirano v ženski energiji, pa le čaka, je neodločen, ne ve kaj bi, se ne zna odločati, voditi itd.

Presežek jang energije je enako destruktiven kot presežek jin energije. Pomembno je, da pozdravimo žensko in moško energijo v nas in jo uravnovesimo ter tako dosežemo kvalitetne odnose.

Lucija Tao

Leave a Reply

%d bloggers like this: