Emocionalna medicina Hormoni

Poljubljanje nam povečuje oksitocin

Poljubljanje razbremeni vranico, zaskrbljenost pretopi v sproščenost in sprejemanje življenja. Hkrati pa povečuje OKSITOCIN.

Oksitocin je zelo pomemben hormon. To so ljubezen, orgazmi, partnerstvo. Če ti ga manjka, ne moreš imeti kakovostnih odnosov, orgazmov in razumeti drugih. Ljudje, ki nimajo empatije, nimajo oksitocina. Kadar trpiš in je nekdo ob tebi ter ti ne nudi opore, je po navadi zato, ker nima oksitocina. Ko to razumeš, ne obtožuješ več oseb. Oksitocin si napolniš z masažo prsi in prsnih bradavičk, dotiki, objemi, masaže, tao obrazna joga, poljubljanje, spolnost….

Če objemamo otročke, ki so bolni, se hitreje regenerirajo. Enako je tudi z odraslimi ljudmi. Živimo v kulturi, kjer se premalo objemamo. Objem je zdravilo. Objem je tovarna oksitocina. Tega imamo absolutno premalo. Tudi objemanje, božanje živali je super in živali so zaradi tega zelo zdravilne. Hkrati pa, več imamo oksitocina, manj škode naredi našemu telesu stres in stresni hormon kortizol.

Zanimivost: Poljubljanje in oralna spolnost sta ključa, ki odpirajo vrata srca. Vaginalna penetracija za žensko ne pomeni tako odprtega srca (tudi za moškega ne), kot to naredita poljubljanje in oralna spolnost. Poljubljanje je nekaj izredno intimnega. Ali si že doživela poljub, ki ti je povzročil mehka kolena in si bila takoj zaljubljena ali pa se tvoj moški morda ne mara poljubljat? Moški, ki se ne želijo poljubljati, se ne znajo poljubljati, imajo zaprto srce in premalo oksitocina.

Lucija Tao

Leave a Reply

%d bloggers like this: