Superživila

Najboljšo superživilo za mesec julij  – Medicinska goba Reiši

Za reiši gobo stoji ogromno medicinskih raziskav, gre za eno od najbolj preverjenih superživil. Reiši vsebuje številne vitamine (A, B2, B3, B6, biotin, folna kislina…) in mineralne snovi (železo, magnezij, cink, baker, mangan, germanij…). Reishi se imenuje tudi »Goba velike sreče«. Priporočam jo ta mesec, ker hladi telo. Julij je vroč mesec, smo na dopustu in ker vsebuje reishi veliko B vitaminov, ki obnavljajo živčevje, pljuča, črevo, ter istočasno hladijo telo, bo to dobro vplivalo na tvojo črevesno floro in zaščitilo tvoj imunski sistem, da ne zboliš.

Reishi gobo se jemlje med 13. – 15. uro, ko je čas tankega črevesja ali tik pred spanjem. Prav tako krepi srce. Idealno za ljudi, ki so imeli močne aritmije, odpovedi srčne mišice, po infarktu… Uravnava krvni pritisk, srčni utrip, prekrvavitev, vse težave z ožiljem, zastajanjem vode, holesterolom. Reishi je primeren tudi za živali in za otroke. V Aziji se ga uporablja tudi kot podpora pri kemoterapiji. Poleg ginsenga ima narejenih največ medicinskih raziskav. Je zelo priznano medicinsko superživilo in podpora vsem ljudem, ki okrevajo po raku. Mesec julij je idealen za njo, sploh, da ti zaščiti tvoje srce. V telesu poveča izkoristek kisika, deluje proti alergijam, ne sme se pa jemat z zdravili za jetra.

Goba Reši ne le, da stimulira imunski sistem, ampak ga tudi regulira. In prav zato je tako popolno superživilo. Če se imunski sistem odziva preveč intenzivno, kot se to dogaja v primerih alergij in pri avtoimunih boleznih, reiši umiri pretiran avtoimuni odziv, ganoderična kislina pa pomaga pri boju proti avtoimunim boleznim, torej tudi alergijam.

Lucija Tao

Leave a Reply

%d