Tao joga obraza

Aktiviraj jezično mišico

Jezik je pomlajevalna mišica in izjemen aktivator hormonov in sline. S tem, ko treniraš jezik, krepiš tudi srčno mišico, ker je jezik direktno povezan s srcem. Pri človeku, ki ima infarkt ali epileptični napad, lahko vidimo, da jezik postane ohlapen. Ljudje, ki imajo težave s srcem imajo slabše gibljiv jezik, težje govorijo, premikajo jezik. S tem, ko treniraš jezično mišico, krepiš tudi srce. Vaje, ki aktivirajo jezik poskrbijo za povečanje proizvajanja sline. Vsakič, ko treniramo jezik oblikujemo mišico vratu in brišemo podbradek. Slina je pomembna tekočina našega telesa. Bolj kot vadimo z jezikom, več sline, encimov proizvajamo in lepše se nam sprošča želodčna kislina.

Jezik porini ven kolikor se da in počasi kroži z jezikom okoli ust v smeri urinega kazalca, nato še v obratni smeri. 

Ponovi enake krožne gibe še znotraj ust, za ustnicami – po krožni ustni mišici. S tem od znotraj stimuliraš krožno ustno mišico, ona pa se avtomatično napne nazaj proti tvojemu jeziku. 

Vajo izvajaj počasi. Če delaš pravilno, te jezik celo malo boli. Ta vaja je izjemna, ker gibi spodbudijo proizvodnjo encimov. Vemo, da se začne prebava ravno v ustni votlini.  

Lucija Tao

Leave a Reply

%d