5 moških v tebi 5 žensk v tebi Bioritemski cikli narave Uncategorized

Avgust je čas elementa zemlje

Po bioritemskem ciklu narave (nagrajen z Nobelovo nagrado) je AVGUST čas elementa ZEMLJE. Zemlja je prehod med letnimi časi oz. pozno poleti, začetek jeseni. Predstavnik elementa zemlje v nas je VRANICA. Predstavlja usklajevanje, stabiliziranje, harmoniziranje.  Najbolj je odgovorna za tvoje zdravje. Gre za energijo Zdravilke v nas oziroma Skrbnika v tebi pri moškem. Povezana sta z vranico, trebušno slinavko, elementom zemlje po kitajski medicini, zgornjo veko, spodnjim delom ličnic, zgornjo ustnico, želodcem, mišicami.

Zdravilka oz. Skrbnik predstavljata energijo vranice oz. želodca in na tem delu je dobro, da imamo gibljivo prepono. Vranica izgublja moč takrat, ko imaš skrbi. Ona je tista, ki rabi sprostitev, masažo, kopel in ona je tista, ki rabi čokolado na koncu dneva, da se malo sprosti. Zato je dobro, da se spomnimo na njo in se ji zahvalimo. Zato vranici rečemo tudi mamica, ker skrbi za celo telo, da je vse na svojem mestu ter dviga organe, da ne padejo.

Kakršnekoli težave z ravnotežjem so problem vranice. Tudi nihanje – teže, dobre volje. Če je nekdo nagnjen k drami ali pa ima veliko drame je problem vranice. Karkoli z ustnicami – pokanje, kotičkov. Vse težave z mišicami, distrofije, bolečine v mišicah, fibromialgije. Če se kdo ne more zrediti ali pa se prehitro zredi, je to stvar vranice. Vse kar je povezano s celicami. Vsaka celica je vranica. Tudi kapilare. Nekdo, ki govori in zelo pljuva ali pa nekdo, ki nima sline. Če si stalno v skrbeh – eno stvar rešiš in te že druga skrbi, vse kaže na problem vranice. In včasih starejši kot smo, več imamo skrbi, zakaj? Če ne obnavljamo vranice, se nam ta izčrpa.

Lucija Tao

Leave a Reply

Croatian HR English EN German DE Slovenian SL Spanish ES
%d bloggers like this: