Uncategorized

Zakaj je pomembno poznavanje ženskih hormonov?

Prvi del cikla do ovulacije se imenuje FOLIKULARNA FAZA. To pomeni, da se gradi jajček. V ovulaciji jajček poči. Nato sledi lutealna faza, kjer se jajček ali ugnezdi, če je oplojen ali sprosti in sledi menstruacija.

Menstruacija je faza Čarobnice v tebi. V našem telesu je zima. To pomeni, da ni nič. Ko imamo menstruacijo, so naši hormoni na nuli. 3 dan po menstruaciji začne prehajati energija iz Čarobnice v Vizionarko. Vsaka prehodna faza je energija Zdravilke.

Od 3. do 5. dneva vstopamo v energijo Vizionarke. Tukaj gre testosteron gor. To je libido, ki je zelo podoben moški energiji. Rabimo akcijo. Do ovulacije nam hormoni rastejo. Raste nam estrogen, FHS, testosteron, lutealni hormon za gradnjo jajčka. Tako je tudi z našo energijo. V fazi Vizionarke lahko premikamo gore. Lahko smo fizično aktivne. V tej fazi smo tudi najbolj podobne moškim v tem, da lahko funkcioniramo na moški delovnik.

Čas ovulacije je čas Magnetične ženske. Imunski in hormonski sistem sta najbolj močna. Prav tako smo čustveno najbolj močne. Narava nas je naredila tako, da je treba jajček oploditi in takrat nimamo časa zbolet in biti šibke, utrujene, izbirčne ali je moški pravi ali ne.

5 dni na mesec smo nepremagljive. Če spimo 3 ure manj, ni takšne panike kot v drugem delu cikla. Narava nas v tem času popolnoma zavaruje. Svet od nas zahteva, da smo ves čas tako. Testosteron imamo gor kakor moški, fizična forma je kakor moški, estrogen je na vrhu, prav tako lutealni hormon. V tej fazi so vsi zadovoljni z nami. Nobeden nam ne teži, nobeden nam ne gre na živce, vse naredimo namesto drugih, imamo rožnata očala vsepovsod. Narava nas prelisiči in zaščiti ker hoče, da se oplodimo.

Potem pa sledi faza Kraljice. Hormoni se nam začnejo spuščati. Vse kar smo lahko delale dva dni nazaj sedaj ne moremo, že zjutraj smo utrujene, stvari, ki smo jih napisale na urnik ne moremo narediti. Tukaj začne padati tudi imunski sistem. Če gremo v hrib v času ovulacije, tečemo gor, v tej fazi pa nas bolijo mišice, ne moremo, smo zadihane. Narava nam je v tej fazi dala vse hormone dol, ampak je pustila progesteron, da se nam ne zmeša. Progesteron je pa hormon kraljice. Kortizol, stresni hormon, pa nam lahko požre progesteron. Če nam manjka progesterona in večina nam ga, smo čustveno nestabilne, imunski sistem pada, napihnjene smo, ni libida. Če pa je ženska pred tem zanosila in če se je jajček oplodil in nima progesterona, se jajček ne bo ugnezdil.

V lutealni fazi nam pade kortizol imamo manj kortizole moči, to je anitistresna moč.

Faza kraljice je izjemno neprijetna, utrujene smo čedalje bolj, občutljive. Prej so nas hormoni varovali, sedaj pa vse čutimo. Če gremo v tej fazi k zobozdravniku, nam dlesni bolj krvavijo. Stvari se slabše celijo, če gremo na depilacijo v tem času, nas bo bolj bolelo… Tukaj smo same na svetu in tako se velikokrat tudi počutimo. Nihče nas ne razume, ne podpira…. Zato ker čutimo, da nas narava ne podpira.

Faza kraljice je nekje do 26. dneva. Vedno bolj smo utrujene, hormoni še naprej padajo in v 1. dnevu menstruacije padejo do konca.

Ko dobimo menstruacijo, smo že boljše. Ja paše nam počivati, spati, da smo na toplem. Takrat je nek občutek olajšanja, da smo končno zopet normalne. Čutimo, da se bo energija dvignila in da se bo življenje začelo spet vrteti. Čarobnica je v svojem balončku in tako je ko dobimo menstruacijo. Tukaj imamo določene supermoči, ki jih lahko izkoristimo, ne moremo pa funkcionirati kakor funkcioniramo na začetku. Tukaj je občutek smrti, poslavljanja, minevanje.

Lucija Tao

Leave a Reply

%d bloggers like this: