Dragi moški, odkleni svojih 5 supermoči. V tebi je 5 moških. Pomembno je, da so prižgani in v ravnovesju, saj imaš tako največji doprinos v svojem življenju, glede zdravja, obilja, uspeha, medsebojnimi odnosi itd.

Tako v naravi kot v nas se prepleta 5 elementov, to so les, voda, ogenj, zemlja in kovina. V nas je 5 elementov, to je pet žensk ali 5 moških. Celotna kitajska medicina temelji na teoriji petih elementov, petih notranjih organov.

Samotar (element vode)

Samotar je najpomembnejši moški v tebi, ker brez njega ni prižganih drugih moških. Večina moških ima tega ugašenega. Povezan je z ledvicami, nadledvično žlezo, testosteronom, modi, penisom in žlezami v glavi. Po Kitajski medicini je povezan z elementom vode. Moški se polni v samoti. Torej, da zna bit sam s sabo, meditira, je v tišini, bere, gre v naravo, ima svoj prostor. To moškega prižiga, mu da zdravje, produktivnost, ima visok libido itd. Veliko moških ne gre v samoto, ker so tako razpršeni in nočejo biti sami. Ženskam so všeč takšni moški, ki znajo biti sami s sabo. To ga naredi najmočnejšega. Takrat mu ženska zaupa. Moški s prižganim samotarjem zna voditi, se prav odločati in poslušati svojo intuicijo. Pomembno je ravnovesje, da ni preveč v samoti in da se ne skoz umika, saj to pomeni, da nima prižganih ostalih moških.

Vizionar (element lesa)

Vizionar v tebi predstavlja element lesa, ki je povezan z jetri, živčnim sistemom, hipotalamusom, hormonom dopaminom in melatoninom (najmočnejši antioksidant), žolčnikom ter kitami. Če moški nima dovolj vode, potem nima dobrega lesa, vizionarja. Ko imaš prižganega vizionarja, imaš v življenju fokus, vizijo, veliko ciljev, ki jih osvajaš, poslanstvo, zagon ter se ne pustiš zmanipulirati. Si jasen, uspešen in učinkovit. Pomembno je, da poskrbiš tudi za zdrava in močna jetra, ter poskrbiš za razstrupljanje.  Kadar je tvoj vizionar preveč izražen in ni prižganih še drugih moških v tebi, konstantno samo delaš, nimaš časa za žensko, ter se izčrpavaš. Kadar pa je premalo izražen vizionar, potem lahko ima dosti ciljev, vendar ne dokonča nalog, dela, ter je utrujen ampak nima kaj za pokazat. Zdrav vizionar je zmagovalec, ki ve kam gre in to tudi naredi. Povezan je predvsem s kariero. Kadar vizionar ni v ravnovesju potem lahko, da, nima ciljev, vizije, je dolgočasen, ker v življenju nima zagona ali pa skoz samo dela in je izgorel. Ne moreš imeti velike vizije, če nimaš veliko samote in vode (prižganega samotarja).

Strastnež (element ognja)

Strastnež predstavlja element ognja v tebi in je povezan s srcem, timusom, krvožilnim sistemom, oksitocinom, serotoninom. Strastnež predstavlja tvojo strast do življenja, dela, hobijev, visok libido. Če je ta element v ravnovesju, se znaš sprostiti, uživati v življenju, živeti v sedanjem trenutku in si močen v javnih nastopih. Ženske privlačijo takšni moški. Strasten moški je nekdo, ki strastno sledi svojim sanjam, je karizmatičen, komunikativen. Kadar moški nima strasti v življenju, je nima tudi do ženske. Moški žensko prižge z dvema energijama – s svojim samotarjem in strastjo. To dela polarnost. Ta element je povezan tudi z spolnostjo, intimnostjo in partnerstvu. Kadar je ta element ugašen, je moški brez strasti v življenju, vedno hiti, ne zna proslaviti svojih uspehov, se dolgočasi, ne zna uživati v sedanjosti ter ima težave z intimnostjo itd. Kadar pa ima moški preveč ognja pa ima preveč hobijev, strasti, ter samo hodi naokoli, živi danes na jutri, ne naredi tistega, kar bi moral, je brez fokusa, samo uživa, ni resen (lahko tudi ima več žensk ali nobene) ter je preveč komunikativen in družaben.

Skrbnik (element zemlje)

Skrbnik predstavlja element zemlje. Povezan je z vranico, trebušno slinavko, želodcem, mišicami. Moški, ki ima prižgan ta element je skrben, zaščitniški, odgovoren in izjemno varen. Kadar je ta element v disbalansu je moški velikokrat copata. Predstavlja zelo očetovsko energijo, ki jo tudi ženske potrebujejo v moškemu. Moški, ki ima prižganega skrbnika, zna poskrbeti za partnerko, otroke, družino, vendar je pomembno, da ima prižgane tudi druge moške, drugače bo še samo skrbel za vse okoli sebe in se bo izgubila vsa strast in polarnost v odnosu. Po drugi strani pa nekdo, ki nima prižganega skrbnika je lahko totalen egoist, ne skrbi za družino, partnerko, lahko tudi ni monogamen. Moški, ki imajo pretiranega skrbnika ženske nadzirajo, pogrešajo in skoz kličejo.

Kralj (element kovine)

Kralj predstavlja element kovine, ki je povezan s pljuči, ščitnico, kožo, črevesjem in imunskim sistemom. Moški, ki ima v ravnovesju kralja je zelo varen, realiziran, izjemno moder, ima preudarno energijo, zna z denarjem ter zna reči ja in ne. Energija kralja je izjemna, ter izraža predvsem varnost in pravičnost. Moški, ki ima prižganega kralja, je uspešen, se ne pusti zmanipulirati, spoštuje sebe in druge, zna se približat in umakniti, ima zelo razdelane meje ter se ne umešava v prostor drugih. Predstavlja energijo obilja. Kralj je tudi izjemno monogamen. Ko imaš prižganega kralja se znaš ustavit in spočit, se ne izčrpuješ. Kadar je kralj v disbalansu je moški trd, strog, proti spremembam, ljubosumen, škrt, ima žensko samo zase ter vse nadzoruje. Kadar pa nimaš prižganega kralja je moški brez denarja, se izčrpuje. Kralj je tisti, ki ve kdaj mora v Samotarja, kdaj v Skrbnika.

Poznamo 3 cikle, ki vplivajo na naše življenje, to je bioritemska ura dneva, cikel narave in pri ženskah še mesečni cikel. Ko znamo prisluhniti sebi obogatimo svoje življenje. Letni in dnevni cikli narave vplivajo na nas, npr.: melatonin (to je hormon z najvišjo antioksidantno vrednostjo) se tvori samo ponoči, med 21.00 in 02.00 uro, v popolni temi. Ko delamo prave zadeve ob pravem času so koristi za nas maksimalne.

%d bloggers like this: