S Tao face jogo aktiviramo žleze v glavi, in sicer našo hipofizo, epifizo in naš hipotalamus.

Žleze v glavi so odgovorne za uravnavanje in proizvodnjo zelo pomembnih hormonov in nevrotransmitorjev za našo telo.

Hipotalamus je povezava med hormonskim sistemom in živčnim sistemov, ki sprejema živčne signale iz osrednjega živčevja in posreduje hormonske dražljaje v hipofizo.

Hipofiza in epifiza sta žlezi, kjer se proizvajajo hormoni (oksitocin, serotonin, melatonin) in nevrotransmitorji ter nadzirata celoten hormonski sistem.

Primer: če je bil vaš imunski sistem predolgo vzpostavljen vplivom čustev povezanih s stresom, zaradi česar so se aktivirali določeni geni za vnetje in bolezen, lahko aktivirate nove gene, ki spodbujajo rast in obnovo, stare gene, odgovorne za bolezen pa izklopite. Ti epigenetsko spremenjeni geni začnejo sočasno upoštevati nova navodila, izdelovati nove beljakovine, telo pa programirajo za rast, obnovo in zdravljenje.

IgA je izjemno močna kemična snov, ena od glavnih beljakovin, odgovornih za pravilno delovanje imunskega sistema in notranji obrambni sistem. Nenehno se bojuje proti bakterijam, virusom, plesni in drugih organizmov. Snov je tako močna, da je boljša od vsakega cepiva proti gripi ali pripravkov za krepitev imunskega sistema. Ko je aktivirana predstavlja glavni notranji obrambni sistem v telesu. Ko se raven stresa in s tem stresni hormon kortizol okrepi, se raven IgA zniža, kar slabo vpliva na delovanje imunskega sistema, ki skrbi za aktiviranje gena, ki ustvarja to beljakovino. V sebi imamo moč za okrepitev delovanja genov, ki ustvarjajo IgA. Več kot občutimo hvaležnosti, radosti, ljubezni, užitka, bolj lahko spodbudimo izjemne epigenetske spremembe, ki vplivajo na zdravje in dobro počutje. Tao face joga aktivira žleze v glavi in hormone, zaradi česa smo bolj sproščeni, zadovoljni in posledično bolj zdravi.

Slika prikazuje možgane. Na sliki so označene tri pomembne žleze, in sicer hipofiza (Pituitary), epifiza (Pineal gland) in hipotalamus (Hypothalamus).

%d bloggers like this: