Vsak obraz govori svojo zgodbo. Na obrazu se vidi delovanje notranjih organov, stanje hormonov, ter kateri izmed 5 elementov (žensk oziroma 5 moških v tebi) je prižgan oziroma ugašen.

Diagnostika obraza je bila uporabljana za diagnosticiranje bolezni. Vsako področje obraza je zemljevid, ki nas popelje do notranjih organov. Prekomerna uporaba ali zloraba določenega čustva ali nekega telesnega dela lahko čez čas zahteva velik davek, saj ustvari bolezni, ko se telo zlomi. Obraz vse pove, vse pokaže ter o ničemer ne laže. Razkriva tudi našo spolno naravo, vključno z nivojem spolne energije, ki jo imamo na razpolago. Vsi vemo, da se nam nekateri obrazi zdijo privlačnejši in da vsi ne privlačimo vseh. Postavi se pred ogledalo in opazuj obliko ustnic, oči, obrvi, ušes. Opazuj partnerjev obraz, njegov izraz. Le kaj ti razkriva? Potrpežljivo opazuj in razkrivaj ter ne pozabi, da ima vsaka ženska in vsak moški skrivna orožja na obrazu in na svojem izrazu. Le uporabiti jih moramo ob pravem trenutku.

Vsaka naša misel in emocija, se spremeni v kemijo v telesu. Bolj ko treniramo žleze v glavi (epifizo, hipofizo, hipotalamus), bolj čutimo in slišimo svoje misli in emocije.

DIAGNOSTIKA HORMONOV IZ OBRAZA

Iz obraza lahko razberemo delovanje hormonov in žlez.

Rastni hormon je izjemno pomemben hormon za pomlajevanje. Če ga v našem telesu ni, potem nam pada koža in se mehča, mišice se nam ne obnavljajo. Če imamo v organizmu premalo rastnega hormona, nam začnejo notranji organi slabše delati, obolevati in se starati.

Oksitocin je hormon ljubezen, dobrega počutja, partnerstvo ter naravni antidepresiv. Če ti ga manjka, ne moreš imeti kakovostnih odnosov, orgazmov in razumeti drugih. Ljudje, ki nimajo empatije, nimajo oksitocina.

Melatonin je hormon zaščite. Če ga nimaš, ni rastnega hormona, antioksidantov v telesu, ti imunski sistem ne dela, nisi zaščitena proti raku. Melatonin proizvedeš tako, da delaš jogo obraza in da spiš med 21. in 2. uro zjutraj v popolni temi. Žleze začnejo delati tako, da jih prekrvaviš z vadbami.

Ščitnica je povezana s črevesjem, jetri in vnetji. Za ščitnico je pomembna prava in protivnetna hrana, emocionalno pa, da izgovoriš svoje potrebe in svojo resnico. Istočasno pa, če nimaš v dobrem stanju vratne mišice platyzme, potem ščitnica ni prekrvavljena in zaradi tega do nje ne pridejo kisik in hranila.

Kortizol je stresni hormon. Narobe je, če ga imaš preveč ali premalo. Če ga imaš premalo, potem si brez energije, nadledvična žleza se ti je že izčrpala in si izgorela. Če ga imaš pa preveč, pa imaš trenutke v dnevu, ko si hiperaktivna, to je po navadi zvečer, in trenutke v dnevu, ko si čisto na dnu. Kortizol je najbolj valovit hormon in ravno to valovanje telo izčrpava.

DHEA je zelo pomemben hormon, ki ga proizvaja nadledvična žleza. Ko si pod stresom, se kortizol dvigne. Če imaš dovolj DHEA, ti dvignjen kortizol ne more škoditi. Če ga pa nimaš, se ti pa zaradi dvignjenega kortizola naredijo vnetja, se vse podre in se zgodi uničevanje. DHEA je zelo pomemben, ker je hormon imunskega sistema in je eden izmed prvih, ki pade.

Spolni hormoni (estrogen, testosteron, progesteron) Neravnovesje hormonov v katero koli smer je neravnovesje. Če imaš progesterona/ kortizola preveč ali premalo, to vpliva na tvoj estrogen. Ne samo, da morajo biti posamezni hormon v ravno pravem ravnovesju, ampak mora biti tudi sinhron z ostalimi hormoni. Če ni dovolj progesterona tudi ni zanositve itd.

DIAGNOSTIKA ŽLEZ V GLAVI

Zlata sredica ali kristalna palača rečemo delu, kjer imamo epifizo, hipofizo in hipotalamus. Imenujemo ga tudi emocionalni del možganov. Tukaj se shranjujejo in nastajajo naše emocije. Hipotalamus je povezava med živčnim in hormonskim sistemom. Sprejema živčne signale iz osrednjega živčevja in posreduje hormonske dražljaje v hipofizo. Tam je tudi center za hranjenje, obnašanje, delovanje avtonomnega živčevja in uravnavanje telesne temperature. Hipotalamus pošilja signale do hipofize, ta pa naprej do ostalih žlez v telesu (npr. hipotalamus – hipofiza – ščitnica). Ko prižgemo žleze v glavi, se nam prižgejo vsi hormoni. Ko imamo prižgane vse hormone, imamo prižganih vseh pet žensk v nas oziroma 5 moških v njemu. Žleze v glavi proizvajajo hormone. Epifiza, hipofiza in hipotalamus se nahajajo v sredini glave. Z vadbami joge obraza preko lobanjskih mišic zmasiramo žleze v glavi. Hipotalamus je glavni aktivacijski center za živčevje, nevrotransmitorje in hormone. Pomaga aktivirati epifizo. Pinealna žleza – češarika – epifiza proizvaja melatonin, spolne in ostale hormone. Hipofiza – karotidna žleza pomaga kontrolirati vse hormone v telesu. Več energije nam teče skozi žleze v glavi, bolj so žleze kvalitetne in bolje delujejo. Z vadbo joge obraza normaliziramo delovanje žlez, jim prinašamo kisik, kri, cirkulacijo, vizualizacijo in pozornost. Kadar žleze v glavi optimalno delujejo, ni obolelih področji v telesu. Telo se samo zdravi in regulira. Ko aktiviramo žleze v glavi se osvobajamo travm in fizičnih bolezni. Kolikor smo zdravi in sijoči je odvisno od sistema žlez. Bolj kot so žleze pretočne, sočne in odprte, bolj lahko spremenimo svojo realnost, saj nismo plod zunanjih okoliščin. Za ženske velja, da je naša zavest (jasnost) skrita v žlezah v glavi, naš magnetizem (življenjska sila) v srcu, naša energija pa v maternici.

%d bloggers like this: