Poznamo 3 cikle, ki vplivajo na naše življenje, to je bioritemska ura dneva, cikel narave in pri ženskah mesečni cikel (menstrualni cikel). Ko znamo prisluhniti sebi in svoji cikličnosti obogatimo svoje življenje. Letni in dnevni cikli narave vplivajo na nas, npr.: melatonin (to je hormon z najvišjo antioksidantno vrednostjo) se tvori samo ponoči, med 21.00 in 02.00 uro, v popolni temi. Ko delamo prave zadeve ob pravem času so koristi za nas maksimalne.

Tako v naravi kot v nas se prepleta 5 elementov, to so les, voda, ogenj, zemlja in kovina. Vsak element v tebi je povezan z določeno žensko. Celotna kitajska medicina temelji na teoriji petih elementov, petih notranjih organov. Glavni organ elementa lesa predstavljajo jetra, gre za Vizionarko v tebi. Ledvica predstavljajo element vode, gre za Čarobnico v tebi. Sestavljena si iz zemlje, ki se materializira v vranici. To je tvoja Zdravilka. Ognju vlada srce, to je magnetična ženska v tebi. Predstavnik elementa kovine so pljuča, to Kraljica v tebi. Narava ima svoj cikel, če jo upoštevamo in ob pravem času počnemo prave stvari ter poskrbimo za organ, ki je trenutno najbolj aktiven, ga okrepimo. V nasprotnem primeru ga lahko še bolj izčrpamo, se postaramo in zbolimo. Pomembno je, da imamo prižganih in enakomerno aktivnih vseh 5 elementov, to zagotavlja zdravje telesa, čustev in vrlin.

Ženske so ciklična bitja in imajo drugačen hormonski sistem kot moški. Ženski skozi mesec niha in se spreminjajo čustva, potrebe in moči. Ko ženska pozna svoj cikel in prilagodi življenje vsem svojim fazam, poskrbi tudi za zdravje in boljše počutje, ter zna uporabljati svoj cikel za samozdravljenje, magnetizem in manifestacijo.

Čarobnica (element vode)

Začne se dva dni pred krvavitvijo oziroma pred prazno luno (pri menopavzi). Višek pa doseže višek na dan krvavitve (na prazno luno). Takrat je ženska v polni energiji svoje Čarobnice. Intuicija je na vrhuncu, zato se poslušaj. V tem času poskrbi zase, se spočij, podaj na sprehod in daj sebe na prvo mestu. Naj bo to priložnost, ko se pustiš razvajati. Čarobnica predstavlja stik s sabo, zato je pomembno, da je v ravnovesju in ni izčrpana. Če nimamo prižgane čarobnice ne moremo imeti prižganih ostalih žensk. Zato je pomembno, da skrbiš za svoje ledvice, spolne organe, hrbtenico, možgane, tako da meditiraš, počivaš, izvajaš obrazno jogo in dihalne vaje.

Vizionarka (element lesa)

Vizionarka je 5.-10. dan po krvavitvi oziroma po prazni luni. Tvoja energija se dvigne, si lepa, žareča in vedno polna idej in elana. Tvoja produktivnost je najvišje. Prav tako se ti dvigne libido, si igriva hkrati pa tudi zelo potrpežljiva, nič te ne izčrpa. Želiš si intimnosti z moškim. V tem času imaš najmočnejšo vizijo in vidiš rešitve ne problemov. V tem času si fleksibilna, družabna, polna idej ter ne občutiš vpliva stresa. V tem času je pomembno, da se dosti gibaš, piješ več vode in ješ več probiotične hrane, ter zmanjšaš uživanje kofeina. Pomembno pa je, da paziš na svoje meje, da ne razpršiš svoje energije. Pomembno je, da ne pozabiš nase, ne delaš preveč in se ne odločaš nepremišljeno.

Magnetična (element ognja)

Magnetična doseže višek na dan ovulacije oziroma polne lune. Traja od 12.-17. dne po krvavitvi. To je čas ko si magnetična za okolico, imaš nove zamisli in ljudje te bolj opazijo. Pri ženski je tukaj glavni magnetizem. Si močna in odločna, nič te ne ustavi. To je pravi čas za sestanke, saj si v magnetični energiji in stvari stečejo bolj lahkotno. V tem času imaš dvignjen oksitocin, ki ti omogoča, da si bolj sproščena. Ta čas je primeren za masažo prsi, jogo obraza in ples. To je čas, ko znaš uživati v sedanjem trenutku, vendar nimaš dosti delovne motivacije. V tem času si lahko masiraš svojo žlezo timus in podpreš svoj imunski sistem.

Zdravilka (element zemlje)

Zdravilka je čas prehodov, iz ene faze cikličnosti v drugo. Bolj kot se opazujemo, bolj čutimo prehode in spremembo energije, lahko tudi čutimo več utrujenosti. Kadar občutimo padce energije 4. dan cikla, to nakazuje, da se med čarobnico nismo dovolj spočili. Padec energije na 11. dan, pomeni, da smo bili med vizionarko preveč aktivne, pod stresom. Kadar 18. in 19. dan po krvavitvi začutimo potrebo po ogljikovih hidratih ali sladkem pomeni, da imamo izčrpano zdravilko. Če smo 26. dan zelo utrujene, pomeni da je čas da se upočasniš, umiriš in obrneš vase, da ti ne bo vsa energija odtekla med krvavitvijo. Ko imamo zdravo zdravilko se znamo poslušati in upoštevati. V tem času lahko delaš tudi medicinske zvoke HU za vranico.  

Kraljica (element kovine)

Začne se od 20. do 25. dan po krvavitvi. To je čas, ko naredimo red v svojem življenju. Vidimo bolj realno sliko in nič več ne potlačimo svojih čustev. Tej fazi lahko rečemo tudi PMS, ki je čisto naravni mehanizem ženske. V tem času smo občutljive na svoje meje, včasih negotove, utrujene ali prestrašene. Lahko te zmoti vse, zato se umakni vase. Pomembno je, da čuvamo svojo energijo in se ne opravičujemo za to, kar smo. To je idealni čas za meditacije, in poslušanje svoje intuicije, ki je na vrhuncu. Pomembno je za zdravje, da ne poskušamo potlačit to fazo, ampak se sprejmemo tudi takšne. Ta del cikla lahko uporabimo za pregledovanje pogodb in pregled nad financami. Moder moški te bo v tem času upošteval in poslušal, saj bo od tebe dobil najbolj dragocene nasvete in iskreno mnenje za njega in njegovo delo. V tem času smo direktne in znamo postaviti meje. V tem času lahko skrbiš za svoja pljuča, ki so glavni organ elementa kovine z različnimi dihalnimi vajami.  

%d bloggers like this: