Power brain tao joga je pomembna za moške, saj z vadbo prekrvavimo možgane in žleze v glavi. Hkrati pa treniramo tudi spodnje krožne mišice, saj se z leti povezava notranjih žlez slabša (žleze v glavi in testisi), in zato se zmanjša tudi spodbuda za proizvodnjo testosterona. Z vajami povečamo dotok krvi v področje glave, s tem povečujemo fokus, tvojo notranjo moč, jasnost, libido, prekrvavimo možgane in znižujemo stres. Prav tako je vadba pomembna za imunski sistem, ohranja mladost možganov, pomlajuje hormone ter izboljšuje spomin. Dela tudi celostni lifting obraza, saj vadimo mišice obraza, vratu in mišice lobanjskega predela. Povečuje tudi tvojo spolno moč, ker treniraš tudi vse krožne mišice.

Joga obraza deluje na čustva, potenciale in ima močen psihoterapevtski učinek, saj joga obraza masira žleze v glavi, ki nadzorujejo izločanje hormonov. Nepravilno delovanje žlez v glavi vodi v bolezni. Z jogo obraza pa se delovanje žlez normalizira. Trening obraza masira tudi določene organe, saj je obraz povezan z njimi.  Povečuje tvojo spolno moč, ker treniraš tudi vse krožne mišice. Poznamo tri tipe gravitacije obraza: mišična izguba pozicije, mišična izguba pozicije in volumna ter izguba volumna.

HORMONI MOŠKIH

Spolni hormoni nastajajo iz zdravega holesterola HDL. V moškem telesu je eden najpomembnejših testosteron. Po 40 letu začne po naravnem ciklu upadat. Maščobni hormoni igrajo najpomembnejšo vlogo v telesu ne le v spolnih funkcijah in v delovanju jeter, ampak tudi v delovanju prostate, nadledvične žleze in možganovine. S staranjem telesa se starajo tudi njegove žleze z notranjim izločanjem, proizvajajo manj hormonov. Testosteron v telesu vpliva tudi na izgradnjo beljakovin. S simptomi pomanjkanja testosterona se moški največkrat srečajo med 40 in 55 letom starosti. Nad 60 let pa ima premalo testosterona že več kot polovica moških. Najvidnejši znaki nižanja so: zmanjšanje mišične mase in povečanje maščobnega tkiva, utrujenost, nespečnost, slabša koncentracija, zmanjšanje libida,  povečanje telesne teže, izguba las, povišan krvni tlak, povišan holesterol,  bolezni prostate, depresija itd.

Cink in B6 pomagata pri tvorbi testosterona. Zelo pomembna je raven testosterona v krvi za počutje in kvalitetno spolno življenje moškega. Hipotalamus, ki se nahaja v možganih, nadzira proizvodnjo in izločanje testosterona v kri. Hipotalamus vzpodbuja žlezo hipofizo, ki nadzira moda glede izločanja testosterona (gre za hipofizni hormon LH, ki moda vzpodbudi k tvorbi in izločanju testosterona). Testosteron se iz mod sprošča v kri in tako pride v različne dele telesa, ki ga potrebujejo. Tako pride tudi v hipotalamus in hipofizo, ki nenehno spremljata njegovo raven v krvi in ga na ta način regulirata. Telo, hkrati s povišanimi stresnimi hormoni (kortizol), izloča tudi posebno obliko beljakovin, ki onemogoča delovanje testosterona. Moškim se zaradi povišanega kortizola testosteron spreminja v estrogen. Z leti slabi tudi povezava notranjih žlez (os hipotalamus, epifiza in testisi), zato zamirajo tudi spodbude za proizvodnjo testosterona v Leydigovih celicah. Zato je toliko bolj pomembno izvajanje Power brain tao joge.

%d bloggers like this: