Superživila vsebujejo različne kombinacije mineralov, vitaminov, aminokislin in posebnih snovi za obnovo, razstrupljanje telesa, ter gradnjo imunskega sistema.

Pomembno je skrbeti za svoje telo in zdravje. Vse kar damo v usta vpliva tako na naše telo in počutje. Superživila so vrnitev k naravi, so rastline, sadeži oziroma zelišča, ki prinašajo našemu telesu boljše počutje.

Vedno bolj se vsi zavedamo pomena organsko pridelane hrane in s tem povezanega zdravega načina življenja. Super živila so pomemben del zdravega prehranjevanja, saj vsako od njih vsebuje ducat enkratnih sestavin. Poznamo ogromno superživil in vsaka ima svoj doprinos tvojemu telesu.

Na primer goji jagode so vir popolnih proteinov, polisaharidov, ki so pomembni za gradnjo imunskega sistema, vsebujejo vitamin za razstrupitev jeter, več kot dvajset mineralov v sledeh, in še in še.

Super živila so osnova dobre in zdrave prehrane še posebej ljudi, ki so na dietah, bolni, izčrpani, za vegetarijance in vegane, starejše v glavnem vse, ki bi radi v organizem vnesli čim več dobre, polnovredne hrane. Večina hrane, ki jo danes kupimo v trgovinah je prazne, oropane hranljivih vrednosti. Vse kar imamo od tega je občutek sitosti in nabiranje kilogramov. Takšna prehrana nas prej ali slej pripelje do izčrpanosti organizma. Prazna hrana nas ne polni z energijo, ne hrani in ne ščiti naših celic in tako smo obsojeni na prezgodnje staranje, obolenja kot so rak, avtoimune bolezni, kronična obolenja, infekcije, zakisanost in vsesplošno toksičnost.

Trenutno znanost pozna več kot tisoč vitaminov, mineralov, polisaharidov, encimov, antioksidantov, osnovnih aminokislin, maščobnih kislin, dobrih maščob, maščobnih kislin, proteinov in dobrih ogljikovih hidratov. Super živila vam garantirajo, da dobite v telo dovolj hranljivih sestavin za zdravo delovanje. Še več, ščitijo nas pred obolenji, nezdravim okoljem, stresom in omogočajo hitrejše okrevanje. Uživati pa jih moramo organsko pridelana in surova termično neobdelana.

%d