Z vadbo Tao obrazne joge treiramo obrazne in lobanjske mišice. Vadba tudi pomlajuje hormone, nas hormonsko, čustveno, mišično prižge in spodbudi cirkulacijo energije v celem telesu.

Pozitivni učinki so:

izboljšanje strukture kože, zmanjša gubanje obraza, bolj napeta koža, dvigujejo veke, okrepijo čeljustno linijo, zgladijo podbradek, dvignejo ustne kotičke in pozitivno vpliva na stanje naše ščitnice. Vpliva tudi na cirkulacijo in izboljšanje prekrvavitve, ter na tok limfe in na sklepe in obsklepne strukture in kosti na področju glave, vratu in obraza. Z vajami povečamo dotok krvi v področje glave, kar povečuje fokus, prekrvavitev možganov, pomirja in blagodejno deluje na oči, ušesa in nos. Joga obraza deluje na čustva, potenciale in ima močen psihoterapevtski učinek, saj joga obraza masira žleze v glavi, ki nadzorujejo izločanje hormonov. Nepravilno delovanje žlez v glavi vodi v razne bolezni. Z jogo obraza pa se delovanje žlez normalizira. Trening obraza masira tudi določene organe, saj je obraz povezan z njimi.

Pomembno je upoštevati 10 zlatih pravil za najbolj učinkovito izvajanje vaj.

Poznamo 57 mišic obraza. Pomembno je, da skozi vadbe aktiviramo vseh 57 mišic. Na glavi so mišice prepletene med sabo in kondicija ene vpliva na kondicijo drugih. 58 mišica je jezik. Pomembno je, da ko delamo vaja čutimo napetost mišice, torej upor in proti upor. Pomembno je, da postopoma izvajamo vajo, po delih. Med izvajanjem vaj globoko trebušno dihamo. Delajmo na moči. Od enega do drugega koraka vaje prehajaj počasi. Ponavljamo, vsako vajo ponovimo vsaj 3x. Smo prisotni in fokusirani na delo z mišicami obraza. Se zavemo, da je z vsakim izdihom sprememba, to pomeni, da naredimo vsak nov gib na izdih.  Ko končamo z vajami, opazujemo kako se počutimo v fizičnem telesu.

Poznamo naslednje tri tipe gravitacije obraza in to so:

1. Mišična izguba pozicije

2. Mišična izguba pozicije in volumna

3. Izguba volumna.

%d bloggers like this: