Vježbamo mišiće lica i kranija, vježbamo Tao jogu lica. Vježba također pomlađuje hormone, okreće nas na hormonalno, emocionalno, mišićno i potiče cirkulaciju energije u tijelu.

Pozitivni učinci su:

poboljšati strukturu kože, smanjiti bore na licu, više tonirati kožu, podići kapke, ojačati čeljusnu liniju, izravnati bradu, podići kutove usta i pozitivno utjecati na stanje naše štitne žlijezde. Također utječe na cirkulaciju i poboljšava cirkulaciju krvi, kao i protok limfe i zglobova i periostealnih struktura i kostiju u glavi, vratu i licu. Vježbanjem se povećava dotok krvi u područje glave, što povećava fokus, cirkulaciju krvi u mozgu, umiruje i blagotvorno utječe na oči, uši i nos. Joga lica djeluje na emocije, potencijale i ima snažan psihoterapeutski učinak, jer joga lica masira žlijezde u glavi koje kontroliraju izlučivanje hormona. Nepravilno funkcioniranje žlijezda u glavi dovodi do različitih bolesti. Ipak, s jogom na licu, rad žlijezda se normalizira. Treningom lica se također masiraju određeni organi jer je lice povezano s njima.

Za najefikasnije izvođenje vježbi važno je slijediti 10 zlatnih pravila.

Znamo 57 mišića lica. Važno je aktivirati svih 57 mišića vježbom. Na glavi su mišići isprepleteni jedan s drugim i stanje jednih utječe na stanje ostalih. 58 mišića je jezik. Važno je da kada radimo vježbu osjetimo napetost mišića, tj. Otpor i protiv otpora. Važno je vježbu izvoditi postupno, u dijelovima. Tijekom vježbi duboko udišemo trbuh. Radimo na snazi. Pređite polako iz jednog koraka u drugi. Ponovite, ponavljajući svaku vježbu najmanje 3 puta. Prisutni smo i fokusirani na rad s mišićima lica. Shvaćamo da sa svakim izdisajem dolazi do promjene, odnosno da na izdisaju radimo svaki novi pokret.  Kad završimo s vježbama, promatramo kako se osjećamo u fizičkom tijelu.

Poznajemo sljedeće tri vrste gravitacije lica i to su:

1. Gubitak položaja mišića

2. Gubitak položaja i volumena u mišićima

3. Gubitak volumena.

%d bloggers like this: