Tao joga obraza

Kako najbolj enostavno sprostimo stres iz telesa?

Preko sproščanja čeljustnega sklepa sproščamo stres iz telesa.

🌺VAJA: Pred spanjem najdi udoben položaj za sprostitev in sprosti svoj čeljustni sklep, tako da ga zmasiraš, lahko nežno pritiskaš ali ustvarjaš krožne gibe. Kakor ti paše. Zmasiraš lahko tudi širše področje. Če boš začutila bolečino in napetost je tvoj čeljustni sklep obremenjen.

Če boš ob masaži čeljustnega sklepa začela zehati, je to odlično. To pomeni, da se je SIMPATIČNI ŽIVČNI SISTEM PREKLOPIL V PARASIMPATIČNEGA in da se je TELO SPROSTILO. Več ko zehaš, boljše je. Z zehanjem sproščaš čeljustni sklep. Ta vaja bo pomagala telesu, da se sprosti in pripravi na nočno regeneracijo.

🌺Bolj smo pod stresom, bolj zategujemo čeljustni sklep.

🌺Če imaš zategnjen čeljustni sklep, škripa med žvečenjem ali te boli, je to sporočilo, da se tukaj zadržuje stres, da se jetra ne razstrupljajo, živčni sistem pa ne razume, da nisi pod stresom, zato ponoči ne preklopi na regeneracijo. Če je čeljustni sklep zategnjen, so možgani neprestano v stanju ‘boj ali beg’. Tudi če nočeš biti pod stresom in na preži, bo zaradi zakrčenega čeljustnega sklepa tvoje telo dobivalo impulze, da si pod stresom.

Lucija Tao

Leave a Reply

Discover more from BeJuicy

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading